Translate

Economia de consum și dezordinea

(*You can see the translation using the app above the post)

Se spune că nu trebuie să-l judeci niciodată pe om sau, ferească Dumnezeu, să-l privești de sus. Dar depinde ce înțelegi tu prin acestea și depinde de persoanele implicate. Un profesor poate să-și critice elevii și un judecător are dreptul să-i judece pe cei care încalcă legile.

Întrebarea este: cum procedam atunci când vezi că omul trăiește sub nivelul lui? Ce faci atunci când îl vezi că în loc să evolueze spre divin el coboară spre animal? Te cobori oricât de jos s-ar afla pentru a fi la nivelul lui?! Critica constructivă ar trebui acceptată, dar în viață nu se întâmplă așa. Copiii nu o acceptă pe cea a părinților, elevii nu o acceptă pe cea a profesorilor, bețivii și prostituatele nu o acceptă pe cea a clericilor, omnivorii nu o acceptă pe cea a veganilor, oamenii care trăiesc în inerție și somn nu o acceptă pe a celor treziți. Toți găsesc motive să pună sub semnul întrebării integritatea morală a celui care emite o judecată constructivă, și întreaga societate îi susține. Moralitatea este un cuvânt care tinde să iasă din uz, băieții de cartier și "iluminații" de tip new age s-au înfrățit și, deopotrivă, înfierează moralitatea.

Nu vreau discuții inutile cu discipolii acestora din urmă, dar sunt nume mari și cărțile lor sunt bestselleruri. Spiritualitatea lor, în numele comuniunii cu natura, armonie, dragostei de animale s.a.m.d. sprijină de fapt libertinajul, consumul de droguri, rebeliunea fără cauză, știrbirea autorității religioase etc. Nimeni nu vrea să fie criticat, nimeni nu vrea să respecte vreo autoritate, toți vor să facă ce le taie capul, dar întrebarea este: Până unde poate fi permisă acțiunea celor fără conștiință?

Polițiștii sunt agresați de infractori, profesorii sunt scuipați de elevi, tinerii aproape îi calcă în picioare pe vârstnici, și tăvălugul merge fără oprire înainte.

Este neapărat nevoie să se găsească soluții pentru restabilirea respectului și disciplinei în toate domeniile vieții sociale fără a se folosi violența, pentru că aceasta și-a dovedit deja ineficiența. Conștiința ar fi cea mai bună soluție, dar conștiința fără ideea de Divinitate și viață viitoare nu reclamă nicio seriozitate.

În cele din urmă salvarea omenirii nu poate veni decât de la spiritualitate, dar în modul sănătos și responsabil al vechilor religii care au păstrat ideile și numele unor oameni care nu se mai pot naște astăzi precum Iisus, Buddha sau Mohamed. Numai că alegându-se din învățăturile lor dragostea, spiritul de pace și compasiunea, și lăsând trecutului interpretările care justifică violența și practicile tribale. Religiile pe care ei le-au inițiat s-au impus în umanitate și au energie. Ideile noi sunt în spiritul comodității și confortului, si nu conduc decât la somn și goană după vânt. Noi nu mai putem inventa moralitatea și bunul simț, haideți doar să le aplicăm. Să ne mulțumim cu avantajele de bun simț ale tehnologiei și civilizație, și să nu ne mai dorim soarele de pe cer.

CER-ii au propus încă din anul 2022 câteva noțiuni asupra cărora ar fi bine să meditați cu toții pentru a se opri abuzul economiei de consum, de unde pornește toată dezordinea.

Unele idei vi se vor părea utopice și imposibile, dar așa este întotdeauna la început. Ochii sperie, dar mâinile bucură! Puțin câte puțin această societate se poate însănătoși.

Aceste subiecte de meditație sunt aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

To be or not to be with the CERs

Your best friend needs help

A special frequency of the Universe