Translate

Veganism util și veganism inutil

(You can read the article translated into your preferred language using the app above)

Dacă veganism înseamnă a respecta primul principiu al CER-ilor, acela de a renunța la alimentele de origine animală pentru a nu mai fi părtaș la cel mai mare rău care se poate face unei ființe vii, anume deposedarea de viață împotriva voinței ei și, totodată, pentru a nu mai înnoi instinctele animale din interiorul tău prin informațiile genetice pe care aceste alimente le conțin, atunci sunt vegan.

Dar dacă veganism înseamnă un teribilism tineresc, prin care îți poți exprima ura față de ceilalți oameni, imixiune în modul de viață al animalelor, tentativa de a face din ele jucăria ta, a mânca din aceeași farfurie cu ele și a dormi în pat cu ele, atunci nu mă regăsesc printre cei care se numesc așa.

Veganismul adevărat nu poate să însemne decât respect pentru viață, oferindu-le în același timp animalelor libertatea de a trăi în mediul lor natural și, totodată, eliminarea influențelor specifice din comportamentul uman prin renunțarea la hrana de origine animală.

Numai în felul acesta omul poate evolua spre superior, spre mai bine, spre divin.

Veganismul fără credință în Divinitate nu poate să ajute la nimic, pentru că starea de bine și soluțiile utile sunt darul lui Dumnezeu, pe care omul le poate primi numai prin dragoste și recunoștință.

Pentru credincioșii care nu sunt vegani instinctele animale rămân în carnea lor, pentru veganii care nu sunt credincioși ele rămân în mintea lor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

To be or not to be with the CERs

Your best friend needs help

A special frequency of the Universe